Koláč s mascarpone a ovocem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 4 vejce, 80 g moučkového cukru, 80 g polohrubé mouky, 10 g kakaa, 1 polévková lžíce oleje Krém : mascarpone, 40 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, smetana 33% + ztužovač šlehačky Ovoce

POSTUP PŘÍPRAVY

Všechny ingredience na korpus smícháme. Já začínám vajíčkama+cukrem, vyšlehám do pěny, pak přidávám zbytek. Formu používám malou, kulatou o průměru 22 cm. Používejte buď malou nebo dejte více těsta, to totiž nenaběhne. Pečeme při 180 °C zhruba 15 minut.rnŠlehačku+ztužovač vyšlehám do hustého krému, pak přidám zbytek, promíchám a dám do lednice.rnNa vychladlý korpus namažu připravený krém a posypu ovocem. Nejlepší jsou maliny a borůvky (drobné ovoce, barevné). Někdy na efekt jemně pocukruji moučkovým cukrem. rnDortík je výborný, ať chutná i vám! :-)