Tvarohový cheesecake s vločkovým korpusem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

230g másla, 170g ovesných vloček, 3 vejce, 500g tvarohu (v alobalu), 250g tvarohu (ve vaničce), 1 vanilkový pudink (prášek), 70g cukru, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, šťáva z citronu, 250ml mléka

POSTUP PŘÍPRAVY

Ze změklého másla (80g), rozemletých vloček, prášku do pečiva a 1 vejce vypracujeme křehké těsto, které dáme na hodinu do lednice ztuhnout.Troubu si předehřejeme na 160°C. Poté vyválíme nebo vymačkáme těsto do máslem vymazané koláčové formy. A dáme ještě do lednice vychladit. Připravíme si náplň, smícháme tvarohy, cukr, pudink, 2 vejce a šťávu z citronu. Poté zašleháváme rozpuštěné máslo (150g) s mlékem dokud není směs hladká. Směs by se měla dát nalít, ale nemá být zase úplně tekutá. Konzistence takové řidší kaše. Náplň nalijeme na připravený korpus a dáme péct na cca 45-50minut dokud tvarohová náplň nebude zlatavá a tuhá. Zdobit můžeme ovocem nebo jenom pocukrovat. Dobrou chuť!

Ještě více receptů a tipů najdete na https://mysimpledish.cz kde jsem pro Vás pro každý recept připravila i nutriční hodnoty a cenu jídel.