Paštika



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g jater, 180-200g másla, 1 šlehačka, sůl, pepř, česnek, šalvěj, rozmarýn, 80 - 100g červeného vína, přepuštěné máslo

POSTUP PŘÍPRAVY

Játra orestujeme na přepuštěném másle, po chvíli přidáme nasekané bylinky, česnek, pepř a sůl. když jsou játra do růžova (nesmí být vysušená), přilijeme víno a necháme ho vyvařit. Nakonec vmícháme šlehačku. Rozmixujeme nahrubo a postupně přidáváme kousky másla, které vždy se směsí rozmixujeme. Případně ještě dochutíme (směs by měla být slanější). Přepasírujeme přes cedník. Plníme do horkých sklenic, přidáme bylinky na ozdobu a zalijeme přepuštěným máslem.

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...