Omáčka z pečených paprik na těstoviny



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 červené papriky, 3 - 4 stroužky česneku, 100-150h sýru typu gervais, sůl, 250g těstovin, ev. parmazán

POSTUP PŘÍPRAVY

Papriky pečeme v troubě s funkcí gril naplno (nebo ogrilujeme na grilu), dokud není slupka hnědá. Asi 15 min. před koncem přidáme na plech i celé neoloupané stroužky česneku. Poté papriky dáme do sáčku, uzavřeme a necháme několik minut zapařit. Poté vyndáme, necháme chvíli zchladnout a oloupeme slupku, vyndáme jádřinec a dočistíme pokud je potřeba. Papriky rozmixujeme se sýrem, osolíme, přidáme vymačkaný česnek. Pokud je omáčka příliš řídká (záleží jaké jsou papriky), tak ji necháme chvíli svařit do zhoustnutí a poté smícháme s uvařenými těstovinami. Posypeme parmazánem.

...
...