HOVĚZÍ LÍČKA NA ČERVENÉM VÍNĚ V PH



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience: 500 g hovězích líček (cca 2 kusy) 300 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) 500 ml silného hovězího vývaru nebo demi glace 200 ml suchého červeného vína 5 ks kuliček nového koření 3 ks bobkové listy 1 ks velká cibule 3 lžíce rajčatového protlaku nebo pasírovaných rajčat 3 lžíce sádla 1 lžíce třtinového cukru rozmarýn a tymián pepř sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Opracovaná omytá a osušená líčka nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme
V kastrolu rozpálíme sádlo a líčka zprudka ze všech stran opékáme cca 10 minut
Maso vyjmeme a do výpeku dáme na kostičky pokrájenou kořenovou zeleninu a cibul, restujeme cca 15 minut
Přidáme protlak nebo pasírovaná rajčata, cukr a necháme lehce zkaramelizovat, přilejeme víno a necháme ho odpařit
Přidáme vývar (demi glace), koření a vrátíme opečené maso
Dusíme doměkka zhruba 3 hodiny
Poté maso vyjmeme a omáčku propasírujeme, přidáme lžíci másla pro zjemnění a zahuštění.