Kuřecí stehna v javorovém sirupu



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Umyté a rozpůlené brambory i se slupkou, 2 červené cibule nakrájené na osminky, 1 palice česneku rozdělená na stroužky, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce javorového sirupu, 1 vrchovatá lžíce krémžské hořčice, 1 velká červená paprika pokrájená na kousky, 2 velké cukety (podélně rozkrojené a pokrájené na silné plátky), několik snítek čerstvého tymiánu, 4 kuřecí stehna (nebo kuřecí čtvrtky), sůl a pepř na dochucení

POSTUP PŘÍPRAVY

1) Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Brambory, cibuli a česnek kromě 2 stroužků promíchejte v pekáči s polovinou olivového oleje, osolte a opepřte.Pečte čtvrt hodiny.rnrn2) Mezitím rozdrťte zbylý česnek a promíchejte ho s javorovým sirupem, hořčicí, zbylým olejem, solí a pepřem.rnrn3) Papriku, cuketu a tymián vmíchejte do brambor, navrh položte kuřecí stehna a důkladně je potřete ochuceným sirupem. (Pokud máte rádi jídlo slanější, můžete před tím ještě kuře mírně osolit). Pečte 45 minut až hodinu, dokud nebude kuře propečené, zlatavé a zelenina křehká.