Kvašáky rychlá příprava
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
nepřevařený nálev 35 g soli do 1000 g vody, vinný list, kopr, hořčičné semínko
POSTUP PŘÍPRAVY
Kvašáky 2018. Nebyl čas: Do 10 litrového hrnce jsem dala na dno vinný list, potom okurky proložené koprem. Zalila jsem NEPŘEVAŘENÝM roztokem soli (35 g soli na 1000 ml vody) s rozmixovaným hořčičným semínkem. A zakryla vinnými listy. Za týden bylo při teplotě 26 st. hotovo. Potom to šlo do ledničky a jela jsem na týden na dovolenou. Po návratu jsem našla na povrchu bílou hmotu viz foto. Není to plíseň, hmota je téměř bez chuti. Myslím, že se jedná o odumřelé bakterie mléčného kvašení. Kvašáky jsou křupavé!
|
Musí to být rychlé, takže velký hrnec, nepřevařená voda |
|
Po týdnu. |
|
Po týdnu |
|
po týdnu |
|
po týdnu |
|
po týdnu |
|
po týdnu |
|
po týdnu a do lednice |
|
po týdnu a do lednice |
|
po týdnu a snězeno |
|
po týdnu do lednice a po 7 dnech v lednici |
|
po týdnu do lednice a po 7 dnech v lednici |
|
po týdnu do lednice a po 7 dnech v lednici |