Čočkové překvapení (bez vaření!!)

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Základ: červená čočka 1 hrnek, kečup 4 lžíce, majolka 4 lžíce Vaarianta pro děti: 1/2 hrnku kuřecího junioru, podravka 1 lžička Pro dospěláky: 1/2 hrnku romadůru, 1 lžička kari, gluťák dle chuti

POSTUP PŘÍPRAVY

Čočku namočíme do vody na 12 hodin, změkne a nemusí se pak vařit. Pak jí umeleme nebo nahrubo rozmixujeme, aby zůstaly kousky. Pak podle toho pro koho vařéme, nastrouháme Juniora nebo romadůr,
a přimícháme k čočce. Přidáme kečup a majolku (podle potřeby i víc) a koření.
Namažeme na topinky nebo chleba a ozdobíme - pro děti nastrouhaným ajdamem a pro velké zakápneme sójovkou.
Je to delikatesa a rychlovka, na které si všichni pochutnají.
Když nemáte červenou čočku, můžete dát i obyč, ale musíte jí nechat ve vodě delší dobu, protože je větší.