Dýňová polévka po indicku



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 dýně Hokkaido-středně velká,2 větší mrkve,3 středně velké brambory,2 velká rajčata,1 cibule,asi 3 str.česneku( podle chuti),1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru,1 lžička směsi koření "Garam masala"(dá se koupit v Tescu),1/2 lžičky kari,olivový olej,bílý jogurt

POSTUP PŘÍPRAVY

Dýni-důkladně omyjeme -neloupeme -jen zbavíme semínek (vydlabávám lžící)-nakrájíme ji na menší kusy.Na oleji si zpěníme nakrájenou cibuli,přidáme kousky dýně a orestujeme ,pak zalijeme vodou-přidáme očištěnou na kousky nakrájenou mrkev a brambory,pokrájená rajčata-okořeníme,osolíme a vaříme do změknutí.Pak polévku rozmixujeme -dochutíme a na talíři do ní dáme lžíci bílého smetanového jogurtu.Tato polévka chutná zvláštně ,ale je opravdu výborná.