Nadýchané švestkové knedlíky- zadělané v domácí pekárně



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

230 ml mléka,1 lžíce olivového oleje,1 žloutek,500 g hrubé mouky,1 káv.lžička soli,2 lžičky cukru,25 g droždí,švestky,mák a cukr na posypání,sádlo na polití

POSTUP PŘÍPRAVY

Do nádoby pekárny dáme nejdříve tekuté suroviny,pak sypké -navrch rozdrobíme droždí a zapneme program těsto.Nakynuté vyklopíme na pomoučený vál a oddělujeme kousky,které plníme švestkami( měla jsem malé ,tak jsem dávala do každého knedlíku 2 švestky).-zakulatíme a necháme ještě chvíli nakynout-než se nám začne vařit voda.Vaříme 5 minut přikryté pokličkou ,pak je vařečkou otočíme a vaříme nepřikryté ještě 3 minuty. Vyndáme je z vody a popícháme špejlí-aby vyšla pára.Na talíři sypeme mletým mákem smíchaným s moučkovým cukrem a polijeme rozpuštěným sádlem.