Boršč ,jak ho dělám já



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

asi 300 g libového vepřového masa,1 cibule,1 lžíce olivového oleje,1 mrkev,1 malá petržel,kousek celeru( asi 1/4 z malého).250 g zelí,300 g brambor,4 malé červené řepy,asi 3 str.česneku,6 kuliček pepře,5 kuliček nového koření,2 bobkové listy,drcený kmín,sůl,1 malý rajčatový protlak,ocet a cukr na dochucení,zakysaná smetana

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na oleji, přidáme maso nakrájené na menší kostky a osmahneme,zalijeme vodou,přidáme očištěnou zeleninu nakrájenou na menší kousky,zelí na nudličky,česnek,koření a vaříme asi 20-až 30 minut do změknutí masa.Pak přidáme brambory pokrájené na kostičky a červenou řepu ( oloupanou a též na kostičky),rajský protlak a vaříme do změknutí zeleniny,dochutíme octem,solí a cukrem.Již polévku nezahušťuji a podávám s zakysanou smetanou.