Krůtí na víně



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

600 g krůtího masa, 200 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer - v poměru, jak to máte rádi), 80 g cibule,, 250 ml červeného vína, 50 g uzené slaniny, sůl, 2 bobkové listy, provensálské koření, olej na orestování masa, na zahuštění 1 polévková lžíce kukuřičného škrobu +100 ml vody

POSTUP PŘÍPRAVY

Připravit suroviny:
- zeleninu pokrájet na tenké nudličky
- cibuli pokrájet na hrubší kousky (čtvrtměsíčky)
- maso nakrájet na větší kousky (cca 50 - 70 gramů)
- slaninu pokrájet na špalíčky a obalit v provensálském koření

Do každého kousku masa udělat nožem zářez a vložit kousek slaniny v koření, potom maso zprudka opéct na oleji ze všech stran.

Na dno hrnce nasypat zeleninu a cibuli, promíchat a na povrch položit bobkový list.
Na to rozložit opečené maso, osolit a zalít vínem.

Pomalit na LOW 6 hodin (3,5l hrnec).

Kukuřičný škrob rozšlehat s vodou.
Maso opatrně vyjmout z hrnce a odložit stranou.
Do hrnce přilít škrob a dobře rozmíchat.
Pomalit na LOW ještě 10 minut.
V případě potřeby upravit množství a konzistenci sosu vodou nebo vínem.

Jako příloha jsou máslové fazole.

Suroviny.
Maso nakrájet na větší kousky (cca 50 - 70 gramů), slaninu pokrájet na špalíčky a obalit v provensálském koření. Do každého kousku masa udělat nožem zářez a vložit kousek slaniny v koření, potom maso zprudka opéct na oleji ze všech stran.
Zeleninu pokrájet na tenké nudličky, cibuli pokrájet na hrubší kousky (čtvrtměsíčky).
Na dno hrnce nasypat zeleninu a cibuli, promíchat a na povrch položit bobkový list.
Na to rozložit opečené maso, osolit a zalít vínem.
Pomalit na LOW 6 hodin (3,5l hrnec). Kukuřičný škrob rozšlehat s vodou. Maso opatrně vyjmout z hrnce a odložit stranou. Do hrnce přilít škrob a dobře rozmíchat. Pomalit na LOW ještě 10 minut. V případě potřeby upravit množství a konzistenci sosu vodou nebo vínem.