Lesní kuře



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuře, 4 stroužky česneku, 1 velká cibule, hrst sušených lesních hub, sůl, drcený kmín, tymián, máslo na vymazání hrnce, na zahuštění 1 lžíce kukuřičného škrobu + 50 ml vody, na dochucení na talíři čtyřbarevný pepř + zelená petrželka

POSTUP PŘÍPRAVY

Nejprve připravit suroviny:
- kuře rozpůlit, nebo naporcovat na jednotlivé díly
- cibuli pokrájet na půlkolečka
- česnek pokrájet na plátky
- houby namočit do vody (do asi 150-200 ml tak na ½ hodiny)
- petržel posekat

Hrnec vymazat máslem a rozložit do něj maso.
Osolit, okořenit kmínem a tymiánem.
Poté zasypat cibulí + česnekem + houbami.
Podlít vodou z hub.

Pomalit na LOW 6 hodin (3,5l hrnec).

Hotové maso vyjmout.
Škrob rozmíchat ve vodě, přilít do hrnce a zamíchat

Pomalit ještě 10 minut.

Na talíři posypat čtyřbarevným pepřem a petrželkou.

Suroviny: kuře rozpůlit nebo naporcovat na jednotlivé díly, cibuli pokrájet na půlkolečka, česnek pokrájet na plátky, houby namočit do vody (stačí na ½ až hodinku), petržel posekat.
Hrnec vymazat máslem a rozložit do něj maso. Osolit, okořenit kmínem a tymiánem. Poté zasypat cibulí + česnekem + houbami. Podlít vodou z hub.
Pomalit na LOW 6 hodin (3,5l hrnec). Hotové maso vyjmout. Škrob rozmíchat ve vodě, přilít do hrnce a zamíchat. Pomalit ještě 10 minut.