VIŠŇOVÉ KOLÁČKY se žloutkovým krémem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 baliček domácího listového těsta, 1 vejce na potření, višňový džem, vanilkový cukr na posypání. Suroviny na krém: ½ l mléka, 60 g hl. mouky, 2 žloutky, 50 g jemného krystalového cukru.

POSTUP PŘÍPRAVY

Předem si připravíme žloutkový krém - v části mléka rozšleháme cukr, žloutky a přivedeme do varu.
Za stálého míchání přidáme dobře rozmíchanou mouku ve zbytku mléka a uvaříme hustý krém, který necháme vychladnout.

Dále rozválíme listové těsto a pokračujeme dle postupu u obrázkové přílohy.
Každý jednotlivý naplněný kousek uložíme na plech s pečícím papírem a okraje potřeme rozšlehaným vejcem.
Pečeme asi 20-30 minut při teplotě 180 st. C.

Zlatavě upečené koláčky necháme vychladnout a posypeme vanilkovým cukrem.

Dobré pochutnání.

Detail obrázku.
Servírování na barevném talířku.
Koláčky můžeme jemně pocukrovat vanilkovým cukrem.
Listové těsto-domácí nebo kupované- rozválíme a rádýlkem vykrájíme čtverečky, které trochu nařízneme v každém rohu. Vzniknou 4 malé nakrojené trojúhelníčky (střed čtverečku zůstává vcelku) na které vložíme trochu krému. Cípy jednotlivých trojúhelníčku přehneme přes náplň do středu čtverečku a jemně přimáčkneme. Do středu vložíme malý kopeček višňového džemu a koláčky jsou naplněné.