Pikantní rajčatové čatní se zázvorem petrželí a bazalkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2,75 - 3 kg rajčat, 1 kg bílé cibule, 500 g červené cibule, 5 polévkových lžic octa balzamiko, zázvor - množství dle toho jak moc ostré máte rádi, 2 lžíce soli, větší svazek bazalky, větší svazek petržele (toto množství mi vyšlo na 9 skleniček 375 ml od např. kunovjanky nebo od hořčice)

POSTUP PŘÍPRAVY

z receptů na zpracování rajčat na internetu jsem si nemohla vybrat, tak jsem experimentovala a výsledek můžu doporučit:rnrajčata a cibuli nakrájíme - rozvaříme ve velkém hrnci, tyčovým mixerem rozmixujeme a přídáme zbytek surovin, převaříme a horké plníme do předehřátých sklenic, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru.