PODZIMNÍ ŠTRŮDL

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: 150 g hladké špaldové mouky, 150 g celozrnné špaldové mouky, 250 g tuku, 100 ml studené vody, 2 lžičky octa, špetka soli, troška vanilky Krém: 1 pudink, mléko, Čekankový sirup, tvaroh Šlehačka 200 ml šlehačky, rumová tresť, Čekankový sirup, 250 g tvarohu Dýňové pyré: vaření dýně s Čekankovým sirupem a skořicí

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup:
1. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů
2. Suroviny na těsto promícháme a necháme odležet (mouky hladká a celozrnná špalkov). Nejlepší je nechat za nás pracovat robota :-)
3. Pudink uvaříme dle návodu a ještě do teplého zašleháme tvaroh a čekankový sirup
4. Šlehačku vyšleháme a pak přidáme tresť, čekankový sirup a tvaroh a vyšleháme. Dáme do chladu.
5. Těsto vyválíme a naplníme štrůdl pudinkem pudinkem a vařenou dýní s čekankovým sirupem.
6. Pečeme cca 45 minut. Podáváme "pocukrované" proteinem a se šlehačkou.
Čekankový sirup doporučuji jako náhradu za cukrhlavně pro děti, je diietní a bez škodlivých látek :-)jinak já ho kupuji levně v akcích tady https://www.eshop.kaumy.cz/cekankove-sirupy