Houskový knedlík vhodný k omáčce- hrnkový recept



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Potřebujeme : 3 hrnky hrubé mouky( hrnek 250 ml),300 ml vody,1/2 prášku do pečiva 1 vejce a 1 žloutek,1 lžíci oleje,1/2 lžičky soli,2 rohlíky-den staré

POSTUP PŘÍPRAVY

Rohlíky si nakrájíme na malé kostičky.Do mísy dáme vodu, vejce, olej -přisypeme mouku s pr.do pečiva, sůl a nakrájené rohlíky-vymícháme těsto-necháme 10 minut odpočinout. Zatím si dáme do většího kastrolu vařit vodu. Těsto rozdělíme na poloviny a navlhčenou rukou utvoříme dvě šišky. Dáme do vařící vody a vaříme 20 minut za občasného otočení. Hotový vyndáme a nakrájíme na plátky. Tento knedlík se hodí právě k omáčkám.