Koňakové špičky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na buflery: 90g hladké mouky, 50g cukru, 4 velká vejce, 10g bramborového škrobu, 30g vody. Čokoládový krém: 90g cukru, 30g plnotučné hladké sójové mouky, 180g 60-70% čokolády, 180g másla, 30g kakaa, 120g vody, 2g soli. Koňaková náplň: hustý vaječný koňak nebo salko smíchané s rumem a vanilkou. Na namáčení hořká čokoláda + kakaové máslo.

POSTUP PŘÍPRAVY

Piškoty: vyšleháme sníh a cukrem do lesklé pěny a v jiné míse žloutky s cukrem, škrobem a 1/3 mouky. Do žloutkové směsi vmícháme stěrkou sníh a nakonec zbylou mouku. Cukrářským sáčkem a hladkou špičkou stříkáme na plech piškoty a průměru asi 4cm. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C (horkovzduch) asi 10-15min. Pečeme po jednom plechu. Necháme vychladnout a potřeme piškoty rozehřátou čokoládou. Na čkokonáplň svaříme vodu, kakao, sójovou mouku, sůl a cukr. Přivedeme k varu a vaříme minimálně 3 minuty za stálého míchání. Poté vypneme a přidáme nalámanou čokoládu a mícháme do rozpuštění. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu (ne přes noc v lednici). Když je čokosměs po zchladnutí hodně tuhá, můžeme ji rozmixovat ponorným mixérem. Pokud ne, tak rovnou přidáme máslo a vyšleháme v nadýchaný krém. Na piškoty stříkáme koňakovou špičkou čokoládový krém, dáme na chvíli do lednice, pak nalijeme koňakovou náplň a nakonec řezanou špičkou komínky uzavřeme opět čokoládovým krémem. Necháme dobře vychladit a nakonec namáčíme v čokoládové polevě.

...