Sušenky z arašídového másla



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: 130 g třtinového cukru, 120 g másla, 180 g arašídového másla, 2 vejce, 300 g hladké mouky, 2 zarovnané lžičky prášku do pečiva, hrst rozinek.

POSTUP PŘÍPRAVY

V míse lžící smícháme cukr s máslem, pokrájeným na kousky a s arašídovým máslem. Vznikne mazlavá hmota. Přidáme vejce, mouku s práškem do pečiva a rozinky. Opět mícháme lžící, až se nám vytvoří krásné nelepivé těsto asi jako plastelína. Z těsta děláme kuličky velikosti ořechu, které na plechu s pečícím papírem rozmáčkneme vidličkou nebo něčím se vzorečkem (já jsem použila na jeden plech mačkátko na citrony, na druhý vidličku). Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 12 minut, dokud nezačnou zlátnout.

Sušenky jsou křehoučké a zároveň krásně křupavé, přesně takové, jaké jsem si je představovala.

Jeden plech mačkaný vidličkou.
A tady jsou ty druhé. Už jich pár chybí.