POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 lžíce žitného kvásku, 150 g špaldové mouky (hladká nebo celozrnná), 150 g hladké pšeničné mouky, 340 ml mléka, 60 g rozpuštěného másla, 1 vejce, 2-3 lžíce cukru, větší špetka soli, 1⁄4 lžičky sody
POSTUP PŘÍPRAVY
1. den - připravit rozkvas:
Ze všech surovin kromě sody umíchat hladké těsto, zakrýt a nechat kynout při pokojové teplotě (zhruba 8-10 hodin).
2. den - dokončení:
Do těsta přidat sodu a zamíchat - v případě potřeby doladit hustotu těsta mlékem.
Péct ve vaflovači.
Upečené vafle dát zchladnout na mřížku.
1. den - připravit rozkvas: Ze všech surovin kromě sody umíchat hladké těsto. |
Těsto zakrýt a nechat kynout při pokojové teplotě (zhruba 8-10 hodin). |
2. den - dokončení: Do těsta přidat sodu a zamíchat - v případě potřeby doladit hustotu těsta mlékem. |
Péct ve vaflovači. |
Upečené vafle dát zchladnout na mřížku. |