Zavařené maso

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg masa, 16g...praganda (rychlosůl), 5 kuliček ....pepř, 5 kuliček ....nové koření, 1ks..bobkový list, 3 stroužky česneku, 0,1 l vody,

POSTUP PŘÍPRAVY

Jestli někomu chutná kupovaná vepřová konzerva tak ať vyzkouší tenhle recept, teprve potom pozná, co je to delikatesa.

Maso nakrájíme na kousky velké asi 3x3 cm, přimícháme sůl, ale pozor, musí to být přesně 16 g na kilo.

Koření a utřený česnek zalijeme vodou a vaříme, dokud se neodvaří na polovinu, necháme vychladnout.

Scedíme a vodu vlijeme do masa, dobře propracujeme rukou.
Nechat do druheho dne odležet v chladnu..... a naplníme do skleniček. Přidat ješte na spodek sklenek kousek kůže ...a nakonec před zavřením lžíci vody
Otřeme okraj, dobře zavřeme a dáme vařit do vody (úplně potopené).
První den vaříme od doby varu 2 hodiny. Do druhého dne necháme skleničky v hrnci.
Druhý den vaříme maso od doby varu jednu hodinu. Po mírném zchladnutí vody skleničky vyndáme a dáme je do sklepa, nebo na chladnější místo.