Vepřová panenka na víně



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

vepřová panenka (je možno použít i třeba kotletu vcelku), 150 ml vody, 150 ml červeného vína, 1 lžíce Worcesterové omáčky, 2 vrchovaté lžíce sušené cibule (pokud nemáte, tak restované cibule), 1 lžíce pokrájeného česneku, ½ lžičky soli, 1 lžička třtinového cukru, ¼ lžičky mleté papriky, ¼ lžičky bílého pepře, (špetka kurkumy - není nutné), kousek másla na vymazání hrnce, 1-2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu + 50-100 ml vody na zahuštění

POSTUP PŘÍPRAVY

Panenku vložit do máslem vymazaného hrnce, poprášit solí + cukrem + paprikou + pepřem.
Posypat cibulí a česnekem, zalít vodou, vínem a worcesterovou omáčkou.

Pomalit na LOW 6 hodin (cca 800 g masa v 3,5l hrnci).

Maso vyjmout z hrnce a odložit do tepla.
Kukuřičný škrob rozšlehat s vodou, přilít do hrnce a dobře rozmíchat.

Pomalit na LOW ještě 10 minut.

V případě potřeby upravit konzistenci sosu vodou nebo vínem.

Panenku vložit do máslem vymazaného hrnce.
Maso poprášit solí + cukrem + paprikou + pepřem a posypat cibulí a česnekem.
Zalít vodou, vínem a worcesterovou omáčkou. Pomalit na LOW 6 hodin.
Maso vyjmout z hrnce a odložit do tepla. Kukuřičný škrob rozšlehat s vodou, přilít do hrnce a dobře rozmíchat. Pomalit na LOW ještě 10 minut. V případě potřeby upravit konzistenci sosu vodou nebo vínem.