Mrkvový dort s medvídky Pedro Tutti Frutti



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na těsto budete potřebovat: 3 vejce 180 g třtinového cukru 1 lžičku javorového sirupu 240 g polohrubé mouky 1,5 zarovnané lžičky kypřící sody 1,5 zarovnané lžičky prášku do pečiva 1 vrchovatou lžičku skořice 200 ml oleje 7 nahrubo nastrouhaných mrkví špetku soli Na krém budete potřebovat: 600 g termizovaného smetanového sýru typu lučina 120 g změklého másla 160 g moučkového cukru (nebo podle chuti) 1 lžičku javorového sirupu trochu citronové šťávy 3 různé potravinářské barvy A na ozdobu nesmí chybět 2 balení Pedro Tutti Frutti medvídků.

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup je jednoduchý:

Vyšlehejte vejce s třtinovým cukrem a sirupem. Zvlášť si promíchejte všechny suché přísady (mouku, sodu, kypřící prášek, sůl a skořici) a přidejte k vaječné směsi. Pak postupně zašlehejte i olej a nakonec vmíchejte mrkev. Těsto nalijte do vymazané dortové formy a pečte přibližně hodinu na 180°C.
Mezitím vyšlehejte dohladka změklé máslo s cukrem, sirupem a lučinou. Citronovou šťávou dolaďte chuť. Krém rozdělte do čtyř misek v poměru 2:1:1:1. Misku s dvojnásobně větším množstvím krému dejte stranou a použijte k potření vrchní části dortu a boků. Zbylý krém v jednotlivých miskách postupně obarvěte třemi různými potravinářskými barvami.
Vychladlý korpus třikrát podélně rozřízněte. Jednotlivá patra namažte barevnými krémy, a poté celý dort potřete ze všech stran neobarveným krémem. Ozdobte medvídky Pedro Tutti Frutti podle své fantazie a nechte vychladit v lednici.

Množství je určeno pro dortovou formu o průměru 18 cm.