Úžasně jednoduchý lahodný smetanový dezert: Pedrocotta
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500 ml smetana ke šlehání 1 ks vanilkový lusk / vanilkový cukr 10 g krupicový cukr 3 balíčky Pedro Medvídci 2 lžičky práškové želatiny
POSTUP PŘÍPRAVY
Krok 1
Želé část
Nad vodní lázní rozpustíme v nerezové misce Pedro Medvídky (červené / mix barev dle libosti), které lijeme do poloviny servírovacích sklenic. Dáme zachladit na 2 hodiny do lednice.
Krok 2
Smetanová část:
500 ml smetany ke šlehání smícháme s jedním vanilkovým cukrem (nebo se dření z poloviny vanilkového lusku a 10 g krupicového cukru). Lehce ohřejeme a důkladně promícháme se dvěma lžičkami práškové želatiny, kterou jsme si předtím nechali na 10 minut rozpustit se lžící vody.
Krok 3
Smetanovou část lijeme na ztuhlou želatinovou. Poté necháme 4 hodiny v chladničce. Po zatuhnutí můžeme servírovat.