Krůtí ragú na víně



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

750 g krůtího masa (prsa, stehna) * anglická slanina cca 4 plátky * 1 velká cibule * 2 stroužky česneku * velká mrkev * řapíkatý celer - dva stonky * 300 ml drůbežího vývaru * 150 ml červeného vína * sůl, pepř, majoránka, tymián, bobkový list

POSTUP PŘÍPRAVY

je to v podstatě obdoba hovězího po burgundsku.:-)
maso opečeme na tuku (olej) a dáme stranou. na troše oleje osmažíme nakrájenou anglickou a necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli, po cca 5 minutách přidáme nakrájený česnek, potom mrkev na tenká kolečka a celer. Přidáme maso, zalijeme půlkou vývaru a vínem a necháme na vyšší stupeň odpařit cca půlku tekutiny. potom dolijeme vývarem, přidáme koření, osolíme a opepříme a necháme pod pokličkou dusit 15 minut. na konci můžeme přidat máslo pro zjemnění.
podáváme s bagetou, bulgurem, bramborami...