Salát s quinoou, granát.jablkem a camembertem

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

PRO 2 OSOBY: 150 g quinoy; 1/2 l zeleninového vývaru; šťáva z 1 limety; 4 PL panenského olivového oleje; 50 g piniových oříšků; 1 granátové jablko, vyloupaná jadérka; 1 šalotka, nakrájená na tenká kolečka; 1/2 camembertu; hrst sušených meruněk, propláchnutých horkou vodou, pokrájených; hrst mátových lístků, nasekaných nahrubo

POSTUP PŘÍPRAVY

Uvařte quinou v zeleninovém vývaru podle návodu na obalu (trvá to asi 18 minut). Nechte vychladnout a pak načechrejte vidličkou. Prošlehejte limetovou šťávu a olivový olej. Na suché pánvi opražte piniové oříšky dozlatova. Smíchejte je s quinoou, granátovými jadérky, šalotkou, meruňkami a bylinkami a přelijte připravenou zálivkou. Navrch ozdobte porájeným camembertem.