Kořenové bagety



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Preferment: 150g vody, 150g pšeničné chlebové nebo celozrnné mouky, 1g droždí. Finální těsto: 210 - 220g vody, 50g žitné chlebové mouky, 250g hladké mouky, 50g pšeničné chlebové mouky, 2 lžičky soli, 2g droždí

POSTUP PŘÍPRAVY

Smícháme suroviny na preferment a necháme asi 10 - 12 hodin kynout při pokojové teplotě. Poté přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto. Necháme kynout asi 2 hodiny, po půl hodině překládáme. Vyklopíme na pomoučený vál, roztáhneme (nebo lehce rozválíme na obdélní) - abychom vytlačili co nejméně vzduchu. Nakrájíme na 4 pruhy, které při přendávání na plech lehce stočíme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 220-230°C asi 25min. Na prvních 10 min. troubu zapaříme, pak vyvětráme a dopečeme. Z knihy Ruce v mouce.

...
...
...
...