Řezy s arašídovým krémem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 4 vejce, 120 g cukru krupice, 2 PL oleje, 120 g polohrubé mouky. Krém: 250 g mascarpone, 2 PL cukru moučka, 1 vrchovatou PL Nutelly, 1 vrchovatou PL arašídového másla, 1 lžičku vanilkového extraktu, 150 ml smetany 33 %. Poleva: 100 ml smetany 33 %, 100 g hořké čokolády, 10 g másla. Dále: marmeláda.

POSTUP PŘÍPRAVY

Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, vmícháme olej a prosátou mouku. Těsto natřeme na plech 30x40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 200°C upečeme.
Krém: všechny suroviny kromě smetany spolu vyšleháme do krému. Smetanu ušleháme zvlášť a šlehačku jemně vmícháme do vyšlehaného krému.
Vychladlý korpus obrátíme a stáhneme papír. Plát rozkrojíme na dva díly 30x20 cm, z jednoho dílu sloupneme horní vrstvičku. Na obě půlky piškotu natřeme tenkou vrstvu marmelády a na ni krém. Díl bez horní slupičky položíme na korpus se slupičkou na dně (je to proto, aby se nám zákusek při krájení nerozpadal).
Do horké smetany s máslem nasypeme nalámané kousky čokolády a vymícháme dohladka. Povrch zákusku polijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout v ledničce, nejlépe do druhého dne.