Brazilské pao (bezpepkové tapiokové bochánky)
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
400g tapiokové mouky, 50 - 100g strouhaného parmazánu (s 50g nadýchanější, s 90g "gelové"), 1 a půl vejce nebo dvě malá (cca 75 - 85g), 200g tekutiny (voda + mléko), 80g oleje, sůl, pepř
POSTUP PŘÍPRAVY
Tekutinu s olejem zahřejeme a vlijeme k mouce, osolíme opepříme a zamícháme. Necháme vychladnout a přidáme parmazán a vejce. Necháme zcela vychladnout, můžeme připravit předem nechat v lednici. Tvoříme malé bochánky, které skládáme na plech s pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 C 10min., poté teplotu zvýšíme na 185 a dopekame 5 - 7min. Bochánky by se měly nafouknout. Podáváme teplé. Uvnitř je konzistence gelová, "táhnoucí se". Pro méně gumovou variantu ubereme parmazán, pro více přidáme.
|
... |
|
... |
|
... |
|
... |
|
... |
|
... |