Hluchec



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3-4 syrové strouhané brambory, 500 g polohrubé mouky, 5 lž oleje, 1-2 vejce, majoránka, 8 stroužků česneku, 2 lžičky soli, 50 g droždí, 500 ml horkého mléka

POSTUP PŘÍPRAVY

Je to vlastně Bramborová buchta, které u nás na Plzeňsku říkáme Hluchec.

Do hrnce dáme vrstvu droždí, mouky, brambor a zalijeme horkým mlékem. Necháme 5 minut stát a pak zamícháme. Přidáme ostatní přísady a proděláme. Při kynutí (celkem 1,5 hod.) ještě dvakrát promícháme metlou. Nalijeme na vymazaný plech s vyšším okrajem, necháme 10 minut kynout a upečeme na 200°C. Během pečení potíráme sádlem.

Do těsta můžeme přidat i uzeninu.

Přeji dobrou chuť!

Upečeno