BÁJEČNÉ TIRAMISU KULIČKY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

130 g cukrářských piškotů (nejlépe Savoiardi), 150 g mascarpone, 40 g moučkového cukru, 40 ml silné neslazené kávy, tmavé práškové kakao, kokosová moučka na obalení, nutela pro naplnění (nemusí být).

POSTUP PŘÍPRAVY

Do misky vložíme mascarpone, vlijeme studenou kávu, dosladíme moučkovým cukrem a dobře promícháme. Zvlášť rozdrtíme piškoty a přidáme je do mascarponové směsi. Vše řádně spojíme, zakryjeme a necháme aspoň 30 minut zaležet v ledničce.

Potom tvoříme kuličky asi ve tvaru vlašského ořechu (mohou být i větší, jak kdo má rád), střed kuličky můžeme pro změnu naplnit lžičkou nutely. Obalujeme v kakaovém prášku nebo v kokosu, záleží na zvyku a chuti. Uchováváme v ledničce.

Dobré pochutnání.