Kuřecí kousky s vinným octem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

horní kuřecí stehna bez kůže (cca 7ks), 2 stroužky česneku, 1 velká lžička rajského protlaku, přepuštěné máslo nebo řepkový olej, 50g červeného vinného octa, 110g bílého sladkého vína, 500g vývaru nebo vody, 2 masitá rajčata, 1 velká lžička dijónské hořčice, 100-150g šlehačky, sůl, pepř, bazalka nebo estragon

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso osolíme, opepříme a opečeme na tuku ze všech stran, vyndáme. Přidáme kousek másla a orestujeme protlak s česnekem, přidáme ocet a necháme vyvařit, poté víno, které necháme zredukovat asi o třetinu. Přilijeme vývar a vrátíme maso, osolíme, přidáme bylinku a dáme do trouby vyhřáté na 150°C asi na 2 hodiny. Poté vyjmeme maso, omáčku přecedíme a na silném stupni zredukujeme do mírného zhoustnutí, poté zašleháme hořčici a smetanu, přidáme na kostičky nakrájená oloupaná rajčata, necháme už jen prohřát. Podáváme posypané bazalkou nebo estragonem.

...
...
...
...
...