Kefty s okurkovou omáčkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

* KEFTY: 500 g mletého masa (mix hovězí + vepřové), 1 menší cibule, ½ lžičky soli, ½ lžičky koriandrových semínek, (nebo trochu čerstvého koriandru), ½ lžičky mleté papriky, ¼ lžičky kmínu, hrst petrželové natě, 1 lžíce olivového oleje; * NA PODLITÍ: 50-100 ml vody; * OKURKOVÁ OMÁČKA: 1 salátová okurka, 1 velká zakysaná smetana, 1 lžíce čertsvé máty, špetka soli

POSTUP PŘÍPRAVY

Skvělá lehká večeře - původní recept od paní Florentýny.

Nejprve připravit suroviny - cibuli pokrájet na kostičky, petržel pokrájet, koriandrová semínka a kmín podrtit v hmoždíři.

V míse smíchat všechny suroviny na kefty.
Ze směsi vytvarovat šišky.

Masové šišky nechat zatáhnout na pánvi na trošce másla (Ghí) a přendat do hrnce.
Podlít vodou.

Pomalit na LOW 5 hodin (3,5 l hrnec).


OKURKOVÁ OMÁČKA:
Okurku nastrouhat na hrubo, mátové lístky pokrájet.
Smíchat s ostatními surovinami, dochutit solí.

Nejprve připravit suroviny - cibuli pokrájet na kostičky, petržel pokrájet, koriandrová semínka a kmín podrtit v hmoždíři. V míse smíchat všechny suroviny na kefty. Ze směsi vytvarovat šišky. Masové šišky nechat zatáhnout na pánvi na trošce másla (Ghí) a přendat do hrnce. Podlít vodou.
Pomalit na LOW 5 hodin (3,5 l hrnec).