Plněné kapie



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4-5 větších kapií (dole ploché, aby dobře stály), 250 g mletého hovězího masa, 1 větší cibule, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, máslo (Ghí), parmezán; * KAŠE: brambory, máslo, mléko, sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Nejprve připravit suroviny:
- brambory pokrájet na kostky
- cibuli pokrájet na drobno
- česnek prolisovat
- parmezán nakrouhat na hoblinky
- z paprik odkrojit vrchní část a lusky zbavit semínek a žeber

Uvařit bramborouvou kaši:
- uvařit brambory se solí do měkka, přidat máslo + mléko a vymíchat hladkou kaši.

Na másle osmahnout cibulku, přidat česnek + maso, osolit, opepřit a restovat, dokud se maso nerozdrobí.

Papriky naplnit masovou směsí, na to dát kopeček bramborové kaše a nahoru položit hoblinky parmezánu.
Lusky vložit do máslem vymazaného hrnce,

Pomalit na LOW 5-6 hodin (3,5l hrnec).

(Při vyndavání z hrnce to chce opatrnost, papriky hodně změknou a snadno se roztrhnou - je to tak trochu jako pytel blech.)

Nejprve připravit suroviny: brambory pokrájet na kostky, cibuli pokrájet na drobno, česnek prolisovat, parmezán nakrouhat na hoblinky, z paprik odkrojit vrchní část a lusky zbavit semínek a žeber. Uvařit bramborouvou kaši: uvařit brambory se solí do měkka, přidat máslo + mléko a vymíchat hladkou kaši.
Na másle osmahnout cibulku, přidat česnek + maso, osolit, opepřit a restovat, dokud se maso nerozdrobí.
Papriky naplnit masovou směsí, na to dát kopeček bramborové kaše a nahoru položit hoblinky parmezánu.
Lusky vložit do máslem vymazaného hrnce,
Pomalit na LOW 5-6 hodin (3,5l hrnec).