Ořechové řezy s banánovým tvarohem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 60 g másla, 150 g cukru moučka, 3 vejce, 7 PL mléka, citronová kůra, 60 g nastrouhaných ořechů, 150 g hrubé mouky, ½ prášku do pečiva. Krém: 250 g tvarohu (dala jsem polotučného ve vaničce), 1 banán, šťáva z ½ citronu, 150 ml smetany 33 %, cukr dle chuti, 2 želatinové plátky. Ganache: 100 ml smetany 33 %, 130 g hořké čokolády. Dále: 20 ořechových půlek.

POSTUP PŘÍPRAVY

Vymícháme máslo s cukrem, po 1 vmícháme žloutky, až se všecko spojí, vyšleháme to šlehačem do pěny. Za stálého šlehání na nízkých otáčkách přidáme mléko i kůru. Metličkou vmícháme pevný sníh z bílků a směs mouky s práškem a ořechy. Těsto natřeme na menší plech 24x30 cm s papírem a v troubě předehřáté na 180°C upečeme (asi 20 minut).
Do misky vymačkáme citron, nahrubo nastrouháme banán a smícháme s tvarohem a cukrem. Smetanu ušleháme a šlehačku lehce vmícháme do tvarohu. Želatinové plátky necháme 10 minut nabobtnat v malém množství studené vody, pak mírným zahřátím rozpustíme a vlijeme do krému. Krém natřeme na studený korpus.
Na polevu zahřejeme smetanu k varu, do horké smetany přidáme na kousky nalámanou čokoládu a vymícháme hladkou polevu. Polevu nalijeme na náplň a necháme v ledničce ztuhnout.
Naznačené dílky dozdobíme půlkami ořechů.

Tentokrát bez domácích vajíček.