Kuličky s olivami do tortily



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

* KULIČKY: 500 g hovězího mletého masa, 1 velká cibule (čerstvá, nebo 2 lříce sušené), balíček oliv (zelené nebo černé, cca 70-100 g), 2 vejce, sůl, pepř, strouhanka na zahuštění, máslo (nebo Ghí) na vymazání hrnce; * DIP: 4 lžíce bílého jogurtu (nejlépe řeckého typu), 1 stroužek česneku, pažitka, sůl; * K PODÁVÁNÍ: tortila (nebo pita chléb), čerstvá zelenina - ledový salát, papriky, rajčata, šalotka...

POSTUP PŘÍPRAVY

Nejprve si připravit suroviny:
- cibuli pokrájet na jemné kostičky
- olivy pokrájet na plátky
- pažitku pokrájet
- česnek prolisovat a utřít se solí
- veškerou zeleninu pokrájet na požadovanou velikost

V míse smíchat všechny suroviny na kuličky, konzistenci upravit strouhankou.
Ze směsi vytvarovat kuličky (zhruba o velikosti většího vlašského ořechu).
Maso zatáhnout na pánvi nebo ještě lépe v horkovzdušné fritéze (cca 1 minuta na 200 st.) a vložit do máslem vymazaného pomalého hrnce.

Pomalit na LOW 5-6 hodin (3,5l hrnec).


Smíchat všechny suroviny na dip.


Kuličky podávat v tortile (nebo pita chlebu), obložené zeleninou a zalité dipem.

V míse smíchat všechny suroviny na kuličky, konzistenci upravit strouhankou.
Ze směsi vytvarovat kuličky (zhruba o velikosti většího vlašského ořechu).
Maso zatáhnout na pánvi nebo ještě lépe v horkovzdušné fritéze (cca 1 minuta na 200 st.) a vložit do máslem vymazaného pomalého hrnce.
Pomalit na LOW 5-6 hodin (3,5l hrnec).