Cheesecake v muffinové formě



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 110 g kakaových Be Be sušenek, 60 g másla. Náplň: 400 g čerstvého sýra, 90 g cukru krupice, 2 vejce, 1 lžička vanilkového extraktu, trošku citronové kůry, 50 g zakysané smetany. Dále: smetana 33%.

POSTUP PŘÍPRAVY

Nastrouhané nebo rozdrcené sušenky smícháme s rozpuštěným máslem. Muffinovou formu vyložíme proužky pečícího papíru a papírovými košíčky. Drobky rozdělíme do košíčků a dnem skleničky přitlačíme, necháme chvíli v ledničce ztuhnout.
V míse lehce našleháme sýr, přidáme cukr, po jednom zašleháme vejce, pak extrakt, kůru a nakonec zakysanou smetanu. Všechny suroviny na náplň mají mít pokojovou teplotu a šleháme jen krátce na nejnižších otáčkách. Směs rozdělíme do košíčků a v mírně teplé troubě upečeme. (Pekla jsem na 160°C 20 minut.)
Necháme ve formě vychladnout a uložíme do ledničky přes noc. Pomocí papírových pásků vyndáme z formy a dozdobíme šlehačkou.

základ
náplně vyjde přesně na 12 košíčků