Mrkvové řezy se šlehačkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 3 vejce, 200 ml oleje, 330 g jemně nastrouhané mrkve, hrst rozinek, 350 g polohrubé mouky, 230 g cukru krupice, 1 prášek do pečiva, 1 lžička skořice, špetka soli. Poleva: 100 ml 33% smetany, 100 g hořké čokolády. Dále: hrst nasekaných ořechů, 100-150 ml 33% smetany.

POSTUP PŘÍPRAVY

Vejce, olej, mrkev a rozinky smícháme, přisypeme směs suchých surovin a dobře promícháme. Těsto natřeme na plech 30x40 cm s pečícím papírem a posypeme nasekanými ořechy. Pečeme v troubě předehřáté na 180-200°C dozlatova (pekla jsem 30 minut).
Smetanu zahřejeme k bodu varu, odstavíme, vsypeme na kousky nalámanou čokoládu a vymícháme hladkou polevu.
Vychladlý korpus potřeme polevou a necháme ztuhnout. Zbytek smetany ušleháme a nakrájené řezy dozdobíme šlehačkou a ovocem.