Krtkův dort



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 vejce, 3 lžíce kakaa, 200g oleje, 200 - 220g mléka, 1 PP, sůl, 320g hladké mouky, 100-120g cukru. Náplň: 250g mascarpone, 1 tvaroh, 1 zakysaná smetana, 1 šlehačka, cukr dle chuti, 50g hořké čokolády nasekané nadrobno, 3 banány

POSTUP PŘÍPRAVY

Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme mléko a olej. Mouku smíchanou s kakaem a PP zamícháme na střídačku se sněhem (ušlehaným se zbytkem cukru) do žloutkové směsi. Dno formy o průměru asi 20cm vyložíme papírem, boky vymažeme máslem a nalijeme těsto. Pečeme na 180°C asi 40 min. Necháme vychladnout a poté odkrojíme horní plát (cca 3 cm).Vyšší základnu opatrně vydlabeme a zbytky dáme do mísy se seříznutým plátem. Vše rozdrobíme. Šleháme mascarpone, šlehačku a cukr - nejdřív zlehka, poté na rychlý stupeň asi 2 minuty. Postupně přidáváme tvaroh a zakysanou smetanu. Nakonec vmícháme čokoládu. Na dno korpusu dáme krém, poté podélně rozpůlené banány, zasypeme malým množstvím drobků a dáme opět krém. Navrch z drobků uděláme krtinec. Necháme v lednici odležet.

...
...
...