Pirohy s marmeládou a praženou krupicí



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Polohrubá mouka, vejce, voda. Marmeláda. Přepuštěné máslo, krupice. Cukr, máslo.

POSTUP PŘÍPRAVY

Z mouky, vejce, a trošky vody vypracujeme tuhé těsto, které necháme minimálně hodinu odpočívat (lépe několik hodin). Poté rozválíme na tenký plát, vykrájíme kolečka a plníme marmeládou. Uvaříme v osolené vodě. Na krupici: Na přepuštěném másle orestujeme krupici do zlatova, poté přilijeme horkou vodu, aby byla krupice jen lehce ponořená, přiklopíme a necháme propařit (cca 10-15 min.) Poté "natrháme" na menší kousky (část se rozsype, část zůstane v kusech). Na talíř dáme pirohy, posypeme krupicí, cukrem a zalijeme máslem.

...
...
...
...
...