Třešňový moučník z remosky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

* TĚSTO: 100 g polohrubé mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, malá špetka soli, 80 g změklého másla, 130 g cukru krupice, 2 vejce, 2 lžičky vanilkového extraktu, 130 g řeckého jogurtu, 200 g třešní; * POLEVA: 40 g plátků mandlí, 2 lžičky cukru krupice, 1 lžíce rozpuštěného másla; * GLAZURA: 2 vrchovaté lžíce moučkového cukru, ½ lžičky vanilkového extraktu, 1 lžíce mléka

POSTUP PŘÍPRAVY

Rozpis je pro formu o objemu 1,2 l (tady konkrétně je forma Silikomart Saturn), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).

Třešně vypeckovat a pokrájet na poloviny až čtvrtiny (podle velikosti plodů).

Smíchat mouku + sůl + prášek do pečiva.
V míse spolu ušlehat máslo + cukr, postupně přidat vejce + vanilku a vyšlehat do hladka.
Přidat jogurt + mouku a zamíchat.
Nakonec vmíchat třešně.

Připravit polevu - v misce rozpustit máslo, přidat cukr + mandle a promíchat.
Polevu natřít na dno formy.

Na polevu ve formě rozprostřít těsto.
Formu vložit do remosky a péct cca 30 minut (zkoušet špejlí a v případě potřeby později přikrýt alobalem).

Upečený koláč nechat trochu vychladnout, vyklopit a nechat úplně vychladnout.

Připravit glazuru - mléko ohřát a vmíchat do něj cukr + vanilku.
Nalít na povrch moučníku a nechat zatuhnout.

Smíchat mouku + sůl + prášek do pečiva. V míse spolu ušlehat máslo + cukr, postupně přidat vejce + vanilku a vyšlehat do hladka. Přidat jogurt + mouku a zamíchat.
Nakonec vmíchat třešně.
Připravit polevu - v misce rozpustit máslo, přidat cukr + mandle a promíchat.
Polevu natřít na dno formy. Na polevu ve formě rozprostřít těsto.
Formu vložit do remosky a péct cca 30 minut (zkoušet špejlí a v případě potřeby později přikrýt alobalem).
Upečený koláč nechat trochu vychladnout, vyklopit a nechat úplně vychladnout. Připravit glazuru - mléko ohřát a vmíchat do něj cukr + vanilku. Nalít na povrch moučníku a nechat zatuhnout.