Bílkové ořechové řezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 7 bílků, 140 g cukru krupice, 140 g nastrouhaných ořechů, 70 g polohrubé mouky. Krém: 250 g mascarpone, 250 ml smetany 33%, 1 PL cukru moučka, 3 PL nutelly. Dále: trochu strouhaného kokosu a čokolády.

POSTUP PŘÍPRAVY

Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh, do kterého opatrně vmícháme ořechy s moukou. Těsto natřeme na plech s pečícím papírem a v předehřáté troubě upečeme.
Z vychladlého korpusu odstraníme papír, odkrojíme kraje a plát rozřízneme na 3 podélné pruhy.
Mascarpone zalijeme smetanou, přidáme cukr a na nejnižších otáčkách vyšleháme do hladkého krému. Postupně do krému zašleháváme nutellu.
Pruhy korpusu spojíme krémem, potřeme vrch i boky, dozdobíme kokosem a strouhanou čokoládou. Zákusek necháme v ledničce ztuhnout.