Kakaový dort s pistáciovým krémem a jahodami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Tento dort prodávají u nás v cukrárně za 900 Kč. Vzhledem k tomu, že na něm nevidím nic složitého, rozhodla jsem se ho upéct.

POSTUP PŘÍPRAVY

KORPUS:
Korpus jsem upekla podle tohoto oblíbeného receptu :https://www.mimibazar.cz/recept/88916/piskotovy-korpus-krehoucky-vyborny-uz-bych-nemenila
(lžíci mouky jsem nahradila lžící kakaa)

KRÉM.
Z 1/2 nízkotučného mléka litru mléka a 2 pistáciových pudingů jsem uvařila hustý puding. Povrch přikryjeme potravinovou fólií nebo igelitovým sáčkem, aby se nevytvořil škraloup a necháme vychladnout.
125 g másla vyšleháme s 100 g moučkového cukru. Metlami prošleháme vychladlý puding (aby se lépe zašlehával) a potom postupně zašleháme do máslové směsi. Nakonec zašleháme 200 g zakysané smetany.

OZDOBA:
1 vanička jahod

Dobrou chuť!

...
...
...
Dr. Oetker Premium Puding Jemná pistácie