Jahodovo-kokosový moučník z remosky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

* TĚSTO: 50 g cukru krupice, 1 vejce, 25 g rozpuštěného másla, 130 g jahodového podmáslí, 50 g strouhaného kokosu, 80 g polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku, malá špetka sody, 200 g jahod; * NA OZDOBU: několik čerstvých jahod, 50 g čokolády na vaření, kousek másla

POSTUP PŘÍPRAVY

Pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29cm), v silikonové dortové formě o průměru 22 cm.

Jahody do těsta pokrájet na poloviny nebo čtvrtiny (podle velikosti plodů), máslo rozpustit.

Vejce + cukr vyšlehat do pěny, postupně přimíchat máslo + podmáslí + kokos + mouku.
Na závěr přimíchat jahody + kypřící prášek + sodu a směs nalít do formy.

Formu vložit do remosky a péct cca 30 minut (zkoušet špejlí).

Jahody na ozdobu rozkrojit na půlky.
Čokoládu + máslo rozpustit a vymíchat do hladka.

Vychladlý moučník potřít čokoládou a ozdobit půlkami jahod.

Suroviny.
Vejce + cukr vyšlehat do pěny, postupně přimíchat máslo + podmáslí + kokos + mouku.
Na závěr přimíchat jahody + kypřící prášek + sodu a směs nalít do formy.
Formu vložit do remosky a péct cca 30 minut (zkoušet špejlí).
Vychladlý moučník potřít čokoládou a ozdobit půlkami jahod.