Kávová brioška z remosky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300 g polohrubé mouky, 3 g sušeného droždí, 70 g cukru krupice, 110 g sýra mascarpone, 60 ml kávy (espresso nebo moka), 60 ml vlažného mléka, moučkový cukr nebo čokoláda + čokoládové hoblinky na závěrečné dozdobení

POSTUP PŘÍPRAVY

Rozpis je pro formu o objemu 1,5 l (tady konkrétně je forma Silikomart Raggio), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).


Nejprve si připravit espresso nebo moka kávu a nechat vychladnout.
Po vychladnutí přidat do kávy mléko.

V míse smíchat mouku + droždí + cukr.
Přidat mascarpone a kávu s mlékem a vypracovat hladké pružné těsto.

Těsto dát do uzavřené misky a nechat nakynout (cca 2-3 hodiny).

Po nakynutí těsto vyklopit, zpracovat a vložit do formy (podle druhu formy případně vymazat a vysypat).
Přikrýt a nechat kynout cca 1 hodinu.

Formu vložit do remosky a péct 25-30 minut (zkoušet párátkem).
Poté nechat zchladnout.

Briošku vyklopit z formy a dozdobit moučkovým cukrem nebo polít čokoládou a posypat čokoládovými hoblinkami.

Nejprve si připravit espresso nebo moka kávu a nechat vychladnout. Po vychladnutí přidat do kávy mléko.
V míse smíchat mouku + droždí + cukr a přidat mascarpone a kávu s mlékem.
Vypracovat hladké pružné těsto. Těsto dát do uzavřené misky a nechat nakynout (cca 2-3 hodiny).
Po nakynutí těsto vyklopit, zpracovat a vložit do formy (podle druhu formy případně vymazat a vysypat). Přikrýt a nechat kynout cca 1 hodinu.
Formu vložit do remosky a péct 25-30 minut (zkoušet párátkem). Poté nechat zchladnout.
Briošku vyklopit z formy a dozdobit moučkovým cukrem nebo polít čokoládou a posypat čokoládovými hoblinkami.