Jogurtová bábovka s citronem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300 g hladké (špaldové nebo půl na půl) mouky, 4 velká vejce, cca 220 g (třinového) cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 300 g bílého jogurtu, 1 a 1/2 prášku do pečiva, 150 ml oleje, kůra z 1 citronu a 5 kapek citron.oleje (nemusí být). Možno přidat rozinky. Olej, kokos nebo mouka na vymazání formy.

POSTUP PŘÍPRAVY

Velmi jednoduchý postup: vše déle šlehat ve větší míse, až vznike hladká směs. Používam robot. Těsto je poměrně řídké. Nakonec vsypu pár rozinek. Naleju do formy, kterou jsem vymazala olejem a vysypala kokosem (může být i mouka).
Péct na 180 st. cca 45 minut. Je lepší trochu tmavší, pak křásně křupe. Rychlá na přípravu, výborná na chuť, zmizí hned. Značka ideál :)