Kozí rohy - nejlepší na světě



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

• 4 l vody • 1 l 8% octa • 300g pískového cukru • 150g soli • 50 tabletek sacharinu • Do sklenice na rohy: • 1 lžička oleje • 3 zrnka černého pepře • 1 zrnko nového koření • kousek bobkového listu • 1/3 lžičky hořčičného semínka

POSTUP PŘÍPRAVY

Vodu + ocet + cukr + sůl svařit Přihodit sacharin - pozor, zašumí to! Stáhnout z ohně, promíchat. Rohy naskládat do sklenice, možno překrojit, přidat co patří do sklenice a zalít nálevem. Může se přihodit 1 kulatá feferonka, ale kvůli řízu není nutné. Sterilovat 30 minut při 85°C. Tyto rohy jsou jemně ostré. Na 7 sklenic by měla stačit polovina dávky nálevu. Nejlepší co jsem kdy jedla a proto je dělám už několik let. Každý kdo ochutná nechce jiné. ;-)