Linecký strouhaný koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: 600 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 210 g moučkového cukru, 250 g Hery, 3 lž mléka, 2 vejce; Náplň: 3 tvarohy (kostky), 4 vejce, 200 g moučkového cukru, 1 lžíce Solamylu, 1/2 l mléka, 1 vanilkový puding; ovoce

POSTUP PŘÍPRAVY

Těsto: Vypracujeme hladké těsto, rozdělíme na 2 díly a dáme asi na 2 hodiny do mrazáku.
Tvarohová náplň: Z bílků ušleháme sníh. Smícháme tvarohy, žloutky, cukr, Solamyl. Z 1/2 mléka uvaříme puding, přidáme k tvarohové směsi. Vše prošleháme metlami a na závěr vmícháme sníh z bílků.

Pak jeden díl těsta rozstrouháme na vymazaný pekáč, na to dáme tvarohovou náplň, poklademe ovocem (kyselé pocukrujeme), nastrouháme druhý díl těsta a upečeme na 180°C.

Dobrou chuť.

...
...