Rychlé a křehké tvarohové roládky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: 370 g hladké mouky, 150 g másla, špetka soli, 1 vejce, 5 PL zakysané smetany, 1 zarovnaná lžička jedlé sody. Náplň: 1 tvaroh v alobalu, cukr dle chuti (těsto je bez cukru), 1 vejce, trochu pudinkového prášku.

POSTUP PŘÍPRAVY

Na vále vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme půl hodiny odpočinout. Zamícháme tvaroh s ostatními surovinami.
Těsto rozdělíme na ½. Každý díl tence rozválíme, potřeme polovinou náplně, uprostřed po delší straně rozkrojíme a od středu stočíme 2 roládky. Každou roládku rozkrájíme na asi 5 cm dílky, uložíme na plech s pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vajíčkem.

Pekla jsem na 210°C 20 minut. Dobře se to dělá. Vyjde 20 kousků (5 dílků z každé roládky), což se vejde na 1 plech. Jsou moc dobré.