Rybízový koláč z remosky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

* TĚSTO: 120 g pšeničné polohrubé mouky, 60 g špaldové mouky, 130 g cukru krupice, 130 g mléka, 60 g oleje, 1 vejce, ½ sáčku prášku do pečiva (tedy 6 g); trochu rozpuštěného másla na vymazání formy, trochu strouhaného kokosu na vysypání formy; * NA POVRCH: 250 g čerstvého rybízu; * DROBENKA: 20 g másla, 40 g polohrubé mouky, 50 g cukr krupice

POSTUP PŘÍPRAVY

Pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29cm), v silikonové dortové formě o průměru 26 cm.


Formu vymazat máslem a vysypat kokosem.

Připravit drobenku - máslo + mouka + cukr, prsty prohníst.

Dát do mísy mouky + cukr + mléko + olej + vejce a vymíchat hladké těsto.
Přidat prášek do pečiva, promíchat a nalít těsto do formy.

Na těsto rozprostřít rybíz.

Péct v remosce 35-40 minut.

Z formy vyjmout až po vychladnutí.

Formu vymazat máslem a vysypat kokosem. Připravit drobenku - máslo + mouka + cukr, prsty prohníst.
Dát do mísy mouky + cukr + mléko + olej + vejce a vymíchat hladké těsto.
Přidat prášek do pečiva, promíchat a nalít těsto do formy. Na těsto rozprostřít rybíz a péct v remosce 35-40 minut.
Upečeno.
Po vychladnutí vyjmout z formy.